Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

V oblasti maďarského Győru búrka lámala konáre a zaplavila pivnice

Ilustračné foto. Foto: FB Mesto Skalica - oficiálna stránka

O pomoc pri odstraňovaní škôd požiadali občania úrad takmer v 30 prípadoch.

Budapešť 17. augusta (TASR) - Nárazový vietor a silný dážď spôsobil v pondelok popoludní materiálne škody v oblasti severomaďarského Győru, informoval spravodajský server Napi.hu.

Podľa Úradu civilnej ochrany silný vietor lámal konáre stromov a viaceré pivnice boli zaplavené. O pomoc pri odstraňovaní škôd požiadali občania úrad takmer v 30 prípadoch.

V celom Severnom Zadunajsku zasahovali hasiči do pondelňajšieho večera v 160 prípadoch, okrem Rábsko-mošonso-šopronskej župy aj v Komárňansko-ostrihomskej a Vašskej župe. Požiarnici čerpali vodu zo zaplavených miest. Nárazový vietor trhal aj elektrické vedenia.

Na dvojkoľajovej železničnej trati Budapešť-Győr-Hegyeshalom medzi stanicami Komárom a Ács vietor poškodil trakčné vedenie. Vlaky tam premávali iba na jednej koľaji a meškali 30-60 minút.

Meteorologická služba OMSZ vydala výstrahu pred prietržou mračien druhého stupňa s platnosťou pre Komárňansko-ostrihomskú a Veszprémsku župu s množstvom zrážok od 20 do 30 milimetrov, miestami až do 50 mm. Búrky môže podľa OMSZ sprevádzať krupobitie.

Výstraha prvého stupňa pred búrkami od popoludnia na nadchádzajúcu noc platí pre celý zvyšok krajiny s výnimkou Békešskej a Csongrádsko-csanádskej župy.



spravodajca TASR Ladislav Vallach