Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Maďarská vláda zvolala operačný štáb pre energetickú núdzovú situáciu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Otázky energetickej suverenity Maďarska určujú každodenný život maďarského ľudu nielen v ťažkých zimných mesiacoch, ale budú ho určovať aj v nasledujúcich rokoch, uviedla hovorkyňa vlády.

Budapešť 29. novembra (TASR) - Maďarská vláda zvolala v Budapešti na utorok ďalšiu schôdzu operačného štábu pre energetickú núdzovú situáciu, uviedla na Facebooku hovorkyňa vlády Alexandra Szentkirályiová. Informuje o tom spravodajca TASR v Budapešti.

"Po neúspešných bruselských sankciách ceny energií prudko vzrástli. Otázky energetickej suverenity Maďarska určujú každodenný život maďarského ľudu nielen v ťažkých zimných mesiacoch, ale budú ho určovať aj v nasledujúcich rokoch," uviedla hovorkyňa.

Podľa jej vyjadrenia bezpečnosť a cenová dostupnosť režijných nákladov domácností naďalej zostáva kľúčovou otázkou a vláda Maďarska pracuje v záujme ochrany maďarských rodín.

Tento operačný štáb zriadila vláda v júli. Jeho úlohou je pod vedením šéfa úradu vlády Gergelya Gulyása pripraviť nové návrhy ochrany pred vplyvmi "drastického rastu cien energií a nedostatku energií v západnej Európe".





(spravodajca TASR Ladislav Vallach)