Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

Maďarsko: Vodič slovenského kamióna utrpel zranenia po zrážke s vlakom

Ilustračné foto Foto: TASR

S poraneniami hlavy hospitalizovali dnes nadránom vodiča slovenského kamióna pri západomaďarskom Szombathelyi, kde sa jeho vozidlo zrazilo s lokomotívou nákladného vlaku.

Budapešť 20. mája (TASR) - S poraneniami hlavy hospitalizovali dnes nadránom vodiča slovenského kamióna pri západomaďarskom Szombathelyi, kde sa jeho vozidlo zrazilo s lokomotívou nákladného vlaku. Pri zrážke na železničnom priecestí, na ktorom nefungovalo svetelné výstražné znamenie, ani závory, sa ľahšie zranila aj posádka lokomotívy.

Podľa agentúry MTI sa nehoda stala medzi stanicami Szombathely a Ják-Balogunyom. Vlak išiel vzhľadom na poruchu zabezpečovacieho zariadenia priecestia rýchlosťou 15 km/h, pričom priebežne dával zvukové znamenie. Vodič kamióna mal podľa predpisov cestnej premávky kvôli nefungujúcemu svetelnému znameniu zastaviť pred priecestím, avšak na priecestie vošiel bez zastavenia.

Železničná spoločnosť GYSEV informovala, že vodiča auta odviezli do nemocnice s poraneniami hlavy. Všetky štyri osy lokomotívy a jedna os vagóna sa vykoľajili. Palivová nádrž kamióna bola poškodená a vytekala z nej nafta.