Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Do Maďarska doviezli poslednú objednanú zásielku vakcíny Sputnik V

Na snímke zásielka vakcín Sputnik V, ktorú v utorok ráno priviezli do Maďarska, 11. mája 2021 v Budapešti. Foto: FB/Szijjártó Péter

Na očkovanie sa dosiaľ zaregistrovalo vyše 4,8 milióna osôb, 80 percent z nich je už zaočkovaných.

Budapešť 11. mája (TASR) – V utorok nadránom priviezlo maďarské nákladné lietadlo zásielku 200 000 dávok ruskej vakcíny proti novému druhu koronavírusu Sputnik V. Informoval o tom na Facebooku maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó, ktorý zdôraznil, že ide o poslednú zásielku, ktorou Moskva splnila zmluvu uzatvorenú s Maďarskom.



„Týmto je zabezpečené, že každý v Maďarsku dostane aj druhú dávku vakcíny Sputnik," dodal šéf diplomacie, podľa ktorého Maďarsko za dve dávky ruskej očkovacej látky platí menej než 20 dolárov (16,4 eur).

Maďarská vláda v januári podpísala s Ruskou federáciou dohodu o nákupe dvoch miliónov dávok vakcín proti vírusu SARS-CoV-2.

Počet zaočkovaných prvou dávkou vakcíny dosiahol v pondelok v Maďarsku už 4.305.775, obe dávky očkovacej látky dostalo 2.503.575 ľudí. Na očkovanie sa dosiaľ zaregistrovalo vyše 4,8 milióna osôb, 80 percent z nich je už zaočkovaných.