Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Za päť dní pribudlo v Maďarsku 4902 nakazených novým koronavírusom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Aktuálne je v tejto stredoeurópskej krajine infikovaných 110.526 osôb.

Budapešť 16. marca (TASR) - V uplynulých piatich dňoch – v čase predĺženého víkendu – zomrelo v Maďarsku s ochorením COVID-19 dovedna 178 pacientov. Testy v tomto čase potvrdili 4902 prípadov nákazy novým druhom koronavírusu, informuje spravodajca TASR na základe údajov zverejnených v stredu na webovej stránke koronavirus.gov.hu.

V Maďarsku bol minulý víkend predĺžený v súvislosti s utorkovým štátnym sviatkom výročia vypuknutia protihabsburskej revolúcie z rokov 1848–49. Prvé aktuálne epidemiologické údaje tohto týždňa preto zverejnil operačný štáb súhrnne až v stredu.

Koronavírusová pandémia je v Maďarsku už na ústupe, o čom svedčí aj skutočnosť, že pomer nakazených uplynulý týždeň dosiahol 12 percent, pričom na vrchole piatej vlny bol tento pomer 40-percentný.

Aktuálne je v tejto stredoeurópskej krajine infikovaných 110.526 osôb. Z 2259 hospitalizovaných covidových pacientov je 101 napojených na umelú pľúcnu ventiláciu.

Vláda s platnosťou od 7. marca zrušila väčšinu opatrení zameraných proti pandémii nového druhu koronavírusu, a to vrátane povinnosti nosenia rúšok. Pokračuje však očkovacia kampaň, v rámci ktorej sa môžu ľudia aj naďalej dať zaočkovať bez registrácie. Počet zaočkovaných proti covidu je necelých 6,4 milióna.





(spravodajca TASR Ladislav Vallach)