Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

V Maďarsku sa začal zjazd vládnej strany Fidesz

Na archívnej snímke László Kövér. Foto: TASR/MTI

V roku 2022, stojac na ochranných baštách Európy, zvíťazíme vo voľbách aj po štvrtý raz, povedal predseda Republikovej rady Fideszu a predseda parlamentu László Kövér.

Budapešť 14. novembra (TASR) - Na XXIX. zjazde maďarskej vládnej strany Fidesz, ktorý sa začal v nedeľu dopoludnia v priestoroch budapeštianskeho výstaviska Hungexpo, budú voliť vedenie tohto politického subjektu. Premiéra Viktora Orbána potvrdia vo funkcii predsedu Fideszu už 17.-krát, pripomenul spravodajský server 444.hu.

Na zjazde, ktorý sa koná podľa informácií zdrojov z Fideszu v súlade s aktuálnymi epidemiologickými opatreniami, sa môžu zúčastniť len delegáti zaočkovaní proti ochoreniu COVID-19.

Delegáti budú rozhodovať o osobe nového podpredsedu Fideszu, ktorý by mal nahradiť Katalin Novákovú, ministerku bez kresla zodpovednú za záležitosti rodiny. Na ďalších troch podpredsedníckych postoch sa neočakáva personálna zmena.

"V roku 2022, stojac na ochranných baštách Európy, zvíťazíme vo voľbách aj po štvrtý raz," povedal v úvodnom prejave jeden zo zakladateľov strany, predseda Republikovej rady Fideszu a predseda parlamentu László Kövér.

V septembri 2019 sa na zjazde zúčastnilo 1406 delegátov, ktorí jednohlasne znovuzvolili premiéra Viktora Orbána za predsedu Fideszu.





(spravodajca TASR Ladislav Vallach)