Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

V Maďarsku zaočkovali už 5,5 milióna ľudí

Ilustračné foto. Foto: TASR/DPA

Premiér Viktor Orbán v rozhovore pre verejnoprávnu rozhlasovú stanicu Kossuth Rádió povedal, že po dosiahnutí uvedeného limitu už rúška nebudú povinné v prostriedkoch hromadnej dopravy či v obchodoch.

Budapešť 2. júla (TASR) - Počet zaočkovaných dosiahol v piatok v Maďarsku 5,5 milióna, preto od soboty už nebude povinné nosenie rúšok, a to ani vo väčšine vnútorných priestorov. Oznámila to v piatok maďarská vláda na svojej stránke na Facebooku.

Premiér Viktor Orbán v piatkovom pravidelnom rozhovore pre verejnoprávnu rozhlasovú stanicu Kossuth Rádió povedal, že po dosiahnutí uvedeného limitu už rúška nebudú povinné v prostriedkoch hromadnej dopravy či v obchodoch.

Nebude sa už vyžadovať ani potvrdenie o očkovaní či o prekonaní covidu v hoteloch, reštauráciách či na kultúrnych podujatiach s vopred zakúpenými lístkami.

Vláda však už v stredu zdôraznila, že nosenie rúšok nebude môcť nikto zakazovať. Okrem uvedených opatrení budú zrušené aj obmedzenia týkajúce sa množstva nakupujúcich v obchodoch.

Za uplynulých 24 hodín pribudlo v Maďarsku 37 nakazených novým druhom koronavírusu. Po štvrtku bol piatok už druhým dňom, keď nezaznamenali v súvislosti s ochorením COVID-19 žiadne úmrtie. Doterajšia bilancia pandémie v Maďarsku je 29.992 obetí na životoch a 808.197 infikovaných.