Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Maďarsko zverejnilo počet nakazených koronavírusom po zaočkovaní

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Milan Kapusta

Z údajov poskytnutých NNK nie je zrejmé, koľko zaočkovaných skončilo v nemocnici a na umelej pľúcnej ventilácii, píše penzcentrum.hu.

Budapešť 11. novembra (TASR) - V období od 1. augusta do 31. októbra dosiahol v Maďarsku počet infikovaných novým druhom koronavírusu 65.015 osôb, z ktorých najmenej jednu dávku vakcíny proti ochoreniu COVID-19 dostalo 31.561 ľudí. Vyplýva z údajov Centra národného zdravia (NNK), ktoré zverejnil vo štvrtok spravodajský server telex.hu.

Podľa servera penzcentrum.hu však chýbajú detailnejšie údaje o tom, koľkí z nakazených dostali už aj druhú či tretiu dávku vakcíny, pretože pri týchto očkovacích látkach sa ochrana vytvorí až po druhej dávke.

Z údajov poskytnutých NNK ďalej nie je zrejmé, koľko zaočkovaných skončilo v nemocnici a na umelej pľúcnej ventilácii, píše penzcentrum.hu.

V uplynulých 24 hodinách potvrdili testy v Maďarsku 8394 prípadov nákazy novým druhom koronavírusu. V súvislosti s ochorením COVID-19 pribudlo 132 úmrtí. Počet zaočkovaných proti covidu sa iba pomaly blíži k šiestim miliónom. Dve dávky vakcíny podali vyše 5,7 milióna ľuďom a tri dávky dostalo už 1,475 milióna z nich.

Od začiatku koronavírusovej pandémie zaznamenali v Maďarsku 931.414 nakazených a 31.751 úmrtí.





(spravodajca TASR Ladislav Vallach)