Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

Od vypuknutia vojny prekročilo ukrajinsko-maďarské hranice120.000 ľudí

Utečenci z Ukrajiny nastupujú do autobusu na železničnej stanici Nyugati pályaudvar v Budapešti 3. marca 2022. Foto: TASR/AP

Šéf úradu vlády rozhodnutie vlády neposkytnúť Ukrajine zbrane a nepustiť ich transport cez maďarské územie označil z hľadiska bezpečnosti Zakarpatskej oblasti za správne.

Budapešť 3. marca (TASR) - Od vypuknutia rusko-ukrajinskej vojny prekročilo ukrajinsko-maďarské hranice 120.000 ľudí, cituje spravodajca TASR vyjadrenie šéfa úradu maďarskej vlády Gergelya Gulyása.

Podľa spravodajského servera Index.hu Gulyás v Budapešti na tlačovej besede povedal, že kabinet sa snaží koordinovať činnosť občianskych organizácií a prispel im aj na humanitárnu pomoc sumou 1,3 miliardy forintov (3,4 milióna eur), pričom bolo otvorených šesť centier pomoci.

Šéf úradu vlády rozhodnutie vlády neposkytnúť Ukrajine zbrane a nepustiť ich transport cez maďarské územie označil z hľadiska bezpečnosti Zakarpatskej oblasti za správne, pretože podľa jeho slov je veľká pravdepodobnosť, že po prekročení hraníc zásielky zbraní zničia.