Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Maďarský kandidát na premiéra Márki-Zay prekonal COVID-19

Maďarský opozičný kandidát na post premiéra do parlamentných volieb 2022 Péter Márki-Zay, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Márki-Zay je spoločným kandidátom opozičného zoskupenia V jednote za Maďarsko.

Budapešť 24. januára (TASR) - Spoločný kandidát maďarskej opozície na post premiéra pre parlamentné voľby v roku 2022 Péter Márki-Zay už nie je infikovaný novým druhom koronavírusu. Politik to oznámil v pondelok na Facebooku.

Márki-Zay minulú stredu zverejnil na Facebooku status, v ktorom uviedol, že v utorok večer po návrate z rozhovoru pre komerčnú televíziu ATV pocítil škrabanie v hrdle. Pri vstupnej kontrole v televízii pritom nemal zvýšenú teplotu, avšak výsledok doma urobeného testu bol už pozitívny. Dodal, že je už zaočkovaný tromi dávkami vakcíny proti ochoreniu COVID-19 a má iba mierne príznaky.

Opozičný politik zostal v domácej karanténe a po piatich dňoch sa dal opäť testovať; o negatívnom výsledku informoval v pondelok s poznámkou, že sa z infekcie zotavil a že koncom týždňa bude pokračovať v návštevách regiónov krajiny.

Péter Márki-Zay je spoločným kandidátom opozičného zoskupenia V jednote za Maďarsko, ktoré tvoria Demokratická koalícia (DK), Maďarská socialistická strana (MSZP), Jobbik, Politika môže byť iná (LMP), Dialóg a Momentum.





(spravodajca TASR Ladislav Vallach)