Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Maďarský rezort obrany:Cvičíme vojakov z Ukrajiny, no iba zdravotníkov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Maďarské ozbrojené sily takisto z humanitárnych cieľov robia výcvik ukrajinských vojenských zdravotníkov, uviedol maďarský rezort obrany.

Budapešť 7. marca (TASR) - Maďarské ozbrojené sily sa zúčastňujú na výcviku ukrajinských vojenských zdravotníkov. V reakcii na vyhlásenie dočasne povereného ministra obrany SR Jaroslava Naďa to v utorok pre server 444.hu potvrdilo maďarské ministerstvo obrany, informuje spravodajca TASR v Budapešti.

Naď v pondelok v Michalovciach na verejnom podujatí, ktoré zorganizovalo ministerstvo zahraničných vecí, povedal, že aj v Maďarsku cvičia ukrajinských vojakov. "Aj Maďari pomáhajú. To, že o tom neviete, a že vám šíri nejaká propaganda, že oni nepomáhajú, to je jedna vec. Ale vedeli ste napríklad to, že cvičia ukrajinských vojakov na svojom území?" povedal Naď podľa záznamu z podujatia zverejnenom na účte slovenského rezortu diplomacie na Facebooku.

"V rámci najväčšej humanitárnej akcie v dejinách Maďarska pomáhame tým, ktorí sa ocitli v ťažkostiach a ktorí potrebujú pomoc. V tomto duchu sme pomáhali pri ošetrovaní ranených ukrajinských vojakov v nemocniciach. Maďarské ozbrojené sily takisto z humanitárnych cieľov robia výcvik ukrajinských vojenských zdravotníkov," reagoval maďarský rezort obrany.





(spravodajca TASR Ladislav Vallach)