Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Maďarský turista umrel na koronavírus, v karanténe je 112 zdravotníkov

Ilustračná snímka. Foto: TASR Ján Krošlák

Riaditeľ nemocnice pre Bangkok Post uviedol, že je šokujúce, že pacient po hospitalizácii neupozornil na to, že môže byť nakazený.

Budapešť 6. apríla (TASR) - V Thajsku po nehode na motocykli zomrel 25-ročný Maďar infikovaný koronavírusom. Vo dvoch nemocniciach, v ktorých bol hospitalizovaný, mohol pritom nakaziť až 112 lekárov a zdravotných sestier. Všetkých umiestnili do karantény.

Informoval o tom v pondelok spravodajský server 444.hu s odvolaním sa na thajský denník Bangkok Post.

Maďar po svojej hospitalizácii neoznámil, že sa zdržiaval v oblasti Thajska, kde je rozšírená nákaza novým koronavírusom. Zdravotnícky personál, ktorý mohol nakaziť, musel najmenej na dva týždne odísť do karantény.

Maďarský turista utrpel pri vážnej havárii zlomeninu krčného stavca a 25. marca ho hospitalizovali. Po vyšetrení ho previezli do ďalšej nemocnice, kde ho operovali.

Štyri dni po operácii za ním do nemocnice prišiel návštevník z lokality Soi Bangla na thajskom ostrove Pchúket, ktorá je miestnym epicentrom koronavírusovej nákazy.

Personál nemocnice následne maďarského pacienta vypočul a vysvitlo, že dva týždne býval v uvedenej lokalite a predtým pricestoval z Malajzie. Následný test u neho potvrdil nákazu koronavírusom SARS-CoV-2.

Mladý Maďar zomrel minulý piatok (3.4.) po tom, čo dostal horúčku, mal problémy s dýchaním a dostal aj otravu krvi.

Riaditeľ nemocnice pre Bangkok Post uviedol, že je šokujúce, že pacient po hospitalizácii neupozornil na to, že môže byť nakazený.

Doterajšie laboratórne testy boli u 94 lekárov a sestier negatívne, výsledky zvyšných 18 zdravotníkov ešte nie sú k dispozícii.

Thajsko potvrdilo už 2220 prípadov nákazy novým koronavírusom a 26 úmrtí.