Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Zahraničie

Makejev označil únik detailov o Zelenského návšteve za nešťastný

Ukrajinský veľvyslanec Olexij Makajev (vpravo), nemecký minister obrany Boris Pistorius (uprostred) a Vladimir Kličko, bývalý boxer a brat starostu Kyjeva Vitalija Klička stoja pri tanku Leopard 2 na cvičisku nemeckých ozbrojených síl (Bundeswehr) pri západonemeckom meste Münster v pondelok 20. februára 2023. Foto: TASR/AP

Ukrajinský veľvyslanec navštívil mesto susediace s Poľskom, v ktorom sa nachádza európska univerzita Viadrina. Stretol sa aj s tamojšími študentmi.

Berlín 5. mája (TASR) - Ukrajinský veľvyslanec v Nemecku Olexij Makejev označil vo štvrtok únik utajených informácií o možnej návšteve ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského v Berlíne za "veľmi nešťastný", informuje TASR na základe správy agentúry DPA.

Bezpečnosť hlavy štátu je niečo veľmi závažné a niečo takéto by sa nemalo stať, povedal Makejev počas návštevy Frankfurtu nad Odrou na východe krajiny.

"Veľmi dúfam v to, že nájdeme cestu, ako z toho von," dodal s tým, že v tejto otázke sa viac vyjadrovať nemôže.

Ukrajinský veľvyslanec navštívil mesto susediace s Poľskom, v ktorom sa nachádza európska univerzita Viadrina. Stretol sa aj s tamojšími študentmi, píše DPA.

Miestne bulvárne noviny B.Z. ešte v stredu informovali, že polícia v Berlíne sa pripravuje na návštevu Zelenského, ktorá sa má uskutočniť v polovici mesiaca, konkrétne 13. a 14. mája.

Berlínska polícia potvrdila, že vyšetrovanie sa týka daného článku v B.Z., ktorý podľa nej obsahuje "utajované podrobnosti" o prípravách Zelenského návštevy.

Kyjev podľa nemeckého spravodajského servera T-Online reagoval na únik informácií s nevôľou.