Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

Pre záplavy v Malajzii evakuovali vyše 29.000 ľudí

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Premiér Ismail Sabri Yaakobna uviedol, že v štáte Selangor spadlo za 24 hodín také množstvo zrážok, ktoré obvykle predstavuje úhrn za celý mesiac.

Kuala Lumpur 19. decembra (TASR) - Viac ako 29.000 obyvateľov Malajzie muselo opustiť svoje domovy v dôsledku záplav, ktoré spôsobili prívalové dažde. Informovala o tom v nedeľu agentúra AFP.

Mnohé mestské oblasti po prudkom lejaku od piatku zaplavila voda z rozvodnených riek, ktorá takisto zatarasila hlavné cesty, kde uviazli tisíce motoristov.

Na oficiálnej vládnej webovej stránke sa uvádza, že malajzijské úrady evakuovali ľudí v ôsmich zväzových štátoch a teritóriách, pričom viac ako 13.000 osôb len v centrálnom štáte Pahang.

Premiér Ismail Sabri Yaakobna uviedol, že v štáte Selangor spadlo za 24 hodín také množstvo zrážok, ktoré obvykle predstavuje úhrn za celý mesiac. Zároveň prisľúbil rýchlu pomoc ľuďom v oblastiach, ktoré postihli povodne.

V súvislosti so záchranou uviaznutých ľudí bolo v sobotu večer zmobilizovaných viac ako 66.000 príslušníkov polície, armády a hasičského zboru, píše agentúra Reuters.

V hlavnom meste Kuala Lumpur a jeho okolí boli zrušené desiatky autobusových liniek a vlakové spoje do prístavného mesta Klang boli pozastavené.

V roku 2014 zažila Malajzia najhoršie záplavy za posledné desaťročia, svoje domovy vtedy muselo opustiť približne 118.000 ľudí.