Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Malajzijskí colníci zaznamenali najväčší úlovok drog v dejinách

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Drogy odhalili v prepravných kontajneroch v najväčšom malajzijskom prístave Port Klang, ktorý je zároveň 12. najvyťaženejším na svete.

Bangkok 23. marca (TASR) - Malajzijskí colníci v utorok oznámili, že v meste Port Klang minulý týždeň zhabali 16 ton tabletiek narkotík v hodnote viac ako jednej miliardy dolárov. Je to zatiaľ najväčší drogový úlovok v dejinách krajiny. Informovala o tom agentúra DPA.

Kráľovské malajzijské colné oddelenie minulý týždeň uviedlo, že odhalilo približne 94,8 milióna fenetylínových tabliet Captagon s odhadovanou hmotnosťou 16 ton v hodnote 5,2 miliardy ringgitov (približne 1,26 miliardy eur).

Podľa colníkov ide všeobecne v súvislosti s drogami o doteraz najväčší zaznamenaný "úlovok".

Uvedené amfetamínové drogy smerovali z Blízkeho východu do východnej Ázie, spresnil generálny riaditeľ colnej správy Abdul Latif Abdul Kadir. K zatknutiu zatiaľ nedošlo. Za obchod s drogami hrozí v tejto ázijskej krajine trest smrti.

Drogy odhalili v prepravných kontajneroch v najväčšom malajzijskom prístave Port Klang, ktorý je podľa údajov britskej analytickej spoločnosti IHS Markit z roku 2019 zároveň 12. najvyťaženejším na svete.