Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Požiar v maldivskom hlavnom meste si vyžiadal desať mŕtvych

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Medzi mŕtvymi je deväť Indov a jeden občan Bangladéša.

Malé 10. novembra (TASR) - Najmenej desať ľudských životov si vyžiadal požiar, ktorý vo štvrtok vypukol v maldivskom hlavnom meste Malé. Niekoľko ďalších osôb utrpelo zranenia. Požiar zachvátil stiesnené príbytky zahraničných robotníkov, informovala agentúra AFP.

Malé je jedným z najhustejšie obývaných miest na svete. Maldivy - súostrovie v Indickom oceáne - sú známe ako luxusná dovolenková destinácia.

Miestne úrady oznámili, že požiar vznikol v prízemnej garáži, kde sa opravovali vozidlá, a rozšíril sa na horné podlažia budovy. Uhasenie požiaru trvalo približne štyri hodiny. Medzi mŕtvymi je deväť Indov a jeden občan Bangladéša.

Maldivské politické strany dlhodobo kritizujú životné podmienky zahraničných pracovníkov, uviedla AFP. Cudzinci tvoria približne polovicu z 250.000 obyvateľov Malé a pochádzajú prevažne z Bangladéša, Indie, Nepálu, Pakistanu a Srí Lanky.

Zlé životné podmienky týchto pracovníkov vyšli najavo počas covidovej pandémie, keď sa toto infekčné ochorenie medzi nimi šírilo trikrát rýchlejšie ako medzi miestnymi obyvateľmi.