Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Traja ľudia zomreli pri náraze malého lietadla do domu v Nemecku

Traja ľudia prišli o život v sobotu v nemeckom meste Wesel v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko, keď malé lietadlo narazilo do obytného domu. Na snímke záchranári prehľadávajú trosky domu po nehode 25. júla 020. Foto: TASR/AP

Pri nehode bolo ľahko zranené aj malé dieťa.

Essen 25. júla (TASR) - Traja ľudia prišli o život v sobotu v nemeckom meste Wesel v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko, keď malé lietadlo narazilo do obytného domu. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na hovorcu tamojšej polície.

Identita obetí zatiaľ nie je známa, a nevie sa ani to, či v dôsledku nehody zomrel aj pilot.

Pri nehode, ku ktorej došlo okolo 14.40 h, bolo ľahko zranené aj malé dieťa. Ako uviedol hovorca polície, našli ho hasiči počas obhliadky budovy a išlo zrejme o obyvateľa bytovky.

Podľa prvých informácií išlo o ultraľahké lietadlo s kapacitou pre dve osoby. Po tom, čo lietadlo narazilo do strechy domu, v ktorom sa nachádza päť bytov, začala strecha horieť. Požiar sa popoludní podarilo dostať pod kontrolu.

Záchranári našli neďaleko miesta nehody padák - polícia predpokladá, že išlo o núdzový padák z havarovaného lietadla.

Lietadlo vzlietlo podľa hovorcu polície zrejme z menšieho letiska v meste Marl.


Lietadlo sa pred zrútením na dom podľa svedkov zrazilo s balónom



Lietadlo, ktoré sa v sobotu popoludní zrútilo na strechu domu v nemeckom meste Wesel v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko, narazilo ešte predtým do teplovzdušného balóna. Uviedli to pre miestne médiá očití svedkovia nehody, pri ktorej zomreli traja ľudia a ľahké zranenia utrpelo malé dieťa, napísala spravodajská stanica Sky News.

Miesto nehody polícia uzavrela a sú tam naďalej prítomní hasiči i záchranári.

"Počas prvej obhliadky domu boli v podkroví nájdené tri telá," citovala hovorcu polície v meste Wesel Sky News. "V tomto okamihu nemôžeme poskytnúť nijaké informácie o ich identite. Ešte stále vyšetrujeme príčinu nehody," dodal s tým, že na preskúmanie budovy používajú aj pátracích psov, keďže nemajú spoľahlivé informácie o tom, kde sa nachádzajú pilot a spolupilot.

Strecha obytného domu, do ktorej lietadlo narazilo, začala horieť a požiar takisto úplne zničil aj podkrovný byt. V tomto byte žila žena so svojím dvojročným dieťaťom, uviedol podľa agentúry DPA zastupujúci šéf miestnych hasičov Robert Meyboom.

Dieťa našli hasiči s menšími poraneniami. Polícia však predpokladá, že jeho matka je jednou z obetí nehody. Ďalšie dve obete boli zrejme osoby nachádzajúce sa v ultraľahkom lietadle modelu TL 96, dodal Meyboom.

Predseda tamojšieho spolku priateľov leteckých športov Achim Strobel pre DPA povedal, že na palube lietadla boli dvaja muži.

Lietadlo podľa policajného hovorcu polície vzlietlo v meste Marl, následne malo medzipristátie vo Weseli a po opätovnom vzlietnutí krátko na to havarovalo.