Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Zahraničie

Útok ozbrojencov si v Mali vyžiadal sedem obetí na životoch

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Obete utorňajších útokov boli roľníci z etnickej skupiny Dogonov, ktorí v čase ich uskutočnenia pracovali na poli, uviedol Ali Dolo, starosta administratívnej oblasti, do ktorej obe dediny patria.

Bamako 15. júla (TASR) - Sedem ľudí zahynulo pri útokoch ozbrojencov na motocykloch, ku ktorým došlo v utorok v strednom Mali. Informovala o tom v stredu agentúra AFP s odvolaním sa na miestne úrady.

Obete utorňajších útokov boli roľníci z etnickej skupiny Dogonov, ktorí v čase ich uskutočnenia pracovali na poli, uviedol Ali Dolo, starosta administratívnej oblasti, do ktorej obe dediny patria. Starosta pre AFP potvrdil, že ide o tých istých mužov, ktorí podobné útoky uskutočnili aj v uplynulých mesiacoch.

V júni si útoky podniknuté ozbrojencami na motocykloch vyžiadali v oblasti Sangha životy najmenej štyroch ľudí, v apríli najmenej 12.

Násilie medzi komunitami v centrálnom Mali skomplikovala prítomnosť džihádistických skupín napojených na teroristické organizácie al-Káida alebo Islamský štát (IS). Mnohí tvrdia, že kmeň Fulani má blízko k militantom al-Káidy, čo jeho vodcovia popierajú. Príslušníci etnickej skupiny Dogonov sú zasa pokladaní za podporovateľov malijskej armády.