Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Výstraha pred cestovaním Malorku desí, bojí sa pádu ekonomiky

Nad ženou, ktorá sa opaľuje na pláži, pristáva lietadlo na letisku v Palme de Mallorca, hlavnom meste španielskeho ostrova Malorka a autonómneho spoločenstva Baleáry, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Nemecko v piatok umiestnilo na zoznam vysoko rizikových krajín - v súvislosti so šírením koronavírusu - celé Španielsko s výnimkou Kanárskych ostrovov.

Palma de Mallorca 15. augusta (TASR) - Strach z pádu ekonomiky na španielskych Baleárskych ostrovoch narastá po tom, ako Nemecko rozšírilo výstrahu pred cestovaním na takmer celé územie Španielska, vrátane baleárskeho ostrova Malorka. Informovala o tom v sobotu agentúra DPA.

Sobotňajšie vydanie denníka Diario de Mallorca označilo za "smrteľnú ranu" rozhodnutie nemeckej vlády, že obľúbená turistická destinácia Malorka predstavuje rizikovú oblasť pre nákazu koronavírusom. Vláda nemeckých občanov varovala, aby tam necestovali.

Denník taktiež uviedol, že najhoršie obavy cestovného ruchu na ostrove Malorka sa stali skutočnosťou.

Regionálna vláda ostrova bola presvedčená, že počet prípadov ochorenia COVID-19 postupne klesne; avšak zatiaľ tomu nič nenasvedčuje.

Nemecko v piatok umiestnilo na zoznam vysoko rizikových krajín - v súvislosti so šírením koronavírusu - celé Španielsko s výnimkou Kanárskych ostrovov. Cestujúci vracajúci sa do Nemecka zo Španielska sa budú musieť podrobiť bezplatnému testu na nový koronavírus a čakať na jeho výsledky v karanténe.

Kanárske ostrovy, ktoré takisto patria k Španielsku, do nemeckej výstrahy pred cestovaním zahrnuté neboli.

Tieto ostrovy i Baleárske ostrovy sú do veľkej miery závislé od cestovného ruchu, ktorý tvorí približne 35 percent ich ekonomickej produkcie, pripomína DPA.