Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Poliaka podozrivého z brutálnej vraždy učiteľky vydala Malta do vlasti

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Poznanski ušiel z Poľska do Nemecka, odkiaľ zamieril do Talianska a následne na Maltu. Ak by ho policajti nezadržali, v úteku by pravdepodobne pokračoval až do severnej Afriky,


Valetta 18. februára (TASR) - Poľského knihovníka Kajetana Poznanského podozrivého z vraždy učiteľky taliančiny, ktorého v stredu zadržali na Malte, vydajú na trestné stíhanie do Poľska v priebehu nasledujúcich desiatich dní. Rozhodol o tom dnes tamojší súd, o jeho verdikte informovala agentúra DPA.

Poznanski (27) je podozrivý z toho, že sťal v Poľsku svoju mladú učiteľku taliančiny Katarzynu J. a následne prepravil jej mŕtve telo vozidlom taxislužby domov, kde ho neskôr podpálil. Telesné pozostatky ženy tam neskôr objavili hasiči, pričom hlavu našli v ruksaku a trup v taške. Európsky zatykač na mladíka bezprostredne po tom vydala poľská justícia.

Poznanski ušiel z Poľska do Nemecka, odkiaľ zamieril do Talianska, a následne sa 9. februára trajektom prepravil na Maltu. Ak by ho policajti nezadržali, v úteku by pravdepodobne pokračoval až do severnej Afriky, napísala DPA.

Mladíka v stredu zaistili v maltskej metropole Valletta policajti v civile. Obvinený bol tiež z držby noža ako aj klamlivej výpovede na polícií, ktorej tvrdil, že stratil doklady.

Podľa správ poľských médií bol Poznanski doteraz bez trestného záznamu. Nefiguroval ani v evidencii psychiatrických prípadov. Netajil sa však obdivom k hrdinovi filmu Mlčanie jahniat, sériovému vrahovi Hannibalovi Lectterovi a svoju obeť zavraždil samurajským mečom. Jeho známi ho zároveň pre médiá opísali ako uzavretého, inteligentného mladíka, s vášňou pre starovekú poéziu.