Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Manažéra kozmickej agentúry Roskosmos našli mŕtveho vo väzenskej cele

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Podľa hovorkyne moskovskej pobočky Vyšetrovacieho výboru Ruskej federácie mal Vladimir Jevdokimov na hrudi dve bodné zranenia.

Moskva 18. marca (TASR) - Vysokopostaveného manažéra ruskej kozmickej agentúry Roskosmos obvineného zo sprenevery našli mŕtveho v jeho väzenskej cele.

Vladimir Jevdokimov (56) v rokoch 2015-16 pôsobil ako výkonný riaditeľ Roskosmosu pre kontrolu kvality. Vlani v decembri ho vzali do väzby kvôli obvineniam zo sprenevery 200 miliónov rubľov (2,9 milióna eur). Peniaze mal odcudziť Ruskej letecko-výrobnej korporácii MiG.

Dnes ruské úrady oznámili, že Jevdokimova našli mŕtveho v jeho väzenskej cele v zadržiavacom zariadení číslo 5. v Moskve, kde čakal na začiatok súdneho procesu.

Podľa hovorkyne moskovskej pobočky Vyšetrovacieho výboru Ruskej federácie mal Jevdokimov na hrudi dve bodné zranenia. V prípade sa začalo vyšetrovanie pre podozrenie z vraždy, informovala agentúra RIA Novosti.

Polícia už v tejto súvislosti podrobila výsluchu 11 ďalších osôb, ktoré boli s Jevdokimovom vo väzenskej cele. Vyšetrovatelia zatiaľ úplne nevylúčili ani možnosť, že mohlo ísť o samovraždu.