Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Mariupol je bez elektriny, starosta hlási civilné obete ostreľovania

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Mestá sa síce podľa Kyrylenka držia, starosta Mariupola však upozornil, že jeho mesto je podľa sústavným tlakom ruských rakiet.

Kyjev 1. marca (TASR) - Obyvatelia strategicky dôležitého ukrajinského mesta Mariupol sa po intenzívnych útokoch ruských vojsk ocitli bez elektriny, oznámil v utorok gubernátor Doneckej oblasti Pavlo Kyrylenko. Z mesta tiež hlásia civilné obete. TASR o tom informuje na základe správ agentúr Reuters a AFP.

"Mariupol a Volnovacha sú naše!" napísal Kyrylenko na Facebooku. "Obe mestá sú pod tlakom nepriateľa, ale držia sa. V Mariupole prerušili elektrické vedenie a mesto je bez prúdu," dodal.

Mestá sa síce podľa Kyrylenka držia, starosta Mariupola však upozornil, že jeho mesto je podľa sústavným tlakom ruských rakiet.

"Naše obytné štvrte ostreľujú už päť dní. Búšia do nás delostrelectvom, ostreľujú nás (salvovými raketometmi) GRAD, zasahujú nás letectvom," povedal Vadym Bojčenko v priamom prenose v ukrajinskej televízii.

"Máme poškodenú civilnú infraštruktúru – školy, domy. Je veľa zranených. Sú tam zabité ženy i deti," povedal.

Ukrajinské médiá medzičasom v utorok informovali, že v centre Charkova došlo v utorok k ruskému raketovému útoku, ktorého terčom sa stala budova miestnej samosprávy na tamojšom Námestí slobody.

Charkov zasiahli raketové útoky ruskej armády už v pondelok; tie si vyžiadali najmenej 11 obetí na životoch a desiatky zranených. Zničených bolo 87 obytných budov.