Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

V Maroku zatkli ďalších podozrivých z vraždy škandinávskych turistiek

Na snímke z 18. decembra 2018 forenzný tím na mieste, kde našli telá dvoch škandinávskych turistiek pri dedine Imlíl v oblasti pohoria Vysoký Atlas v strednom Maroku. Dve turistky z Dánska a Nórska našli v pondelok mŕtve v oblasti pohoria Vysoký Atlas v strednom Maroku. Foto: TASR/AP

Centrálny úrad pre súdne vyšetrovanie (BCIJ) oznámil, že podozrivých zatkli na rôznych miestach v krajine za údajné prepojenie s páchateľmi vrážd.

Kodaň 21. decembra (TASR) - Marocké úrady v piatok oznámili, že v prípade vraždy dvoch škandinávskych turistiek zatkli ďalších deväť ľudí údajne spojených so štyrmi už zadržanými podozrivými. informovala agentúra AFP.

Centrálny úrad pre súdne vyšetrovanie (BCIJ) oznámil, že podozrivých zatkli na rôznych miestach v krajine za údajné prepojenie s páchateľmi vrážd. Polícia skonfiškovala elektronické zariadenie, brokovnicu, nože, vojenskú uniformu a materiál, ktorý sa dal použiť na výrobu výbušnín.

Zavraždené 24-ročná Dánka Louisa Vesteragerová Jespersenová a 28-ročná Maren Uelandová z Nórska stanovali v odľahlej oblasti pohoria Vysoký Atlas, ktoré sa nachádza v strednej časti krajiny. Ich telá našli v pondelok. Jedna z nich mala odrezanú hlavu, uviedol zdroj blízky vyšetrovaniu, ktorý citovala agentúra AFP.

Prvého podozrivého zadržali niekoľko hodín po objavení tiel. Ďalších troch zatkli vo štvrtok.

Úrady sa podľa prokurátora snažia overiť autentickosť videa uverejneného na sociálnych sieťach, ktoré údajne zaznamenáva vraždu jednej zo žien.

Maroko - obľúbenú turistickú destináciu, kde sú útoky na cudzincov mimoriadne zriedkavé - tieto zločiny šokovali a úrady vraždy považujú za teroristický čin.

Telá turistiek v piatok letecky previezli do dánskej Kodane. Telesné pozostatky Uelandovej podľa agentúry AP presunú do Nórska, kde budú podrobené pitve.