Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Zahraničie

Medvede poničili hroby na cintoríne na Kamčatke, zjavne hľadali jedlo

Medveď hnedý, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Poničené hroby ležia v časti cintorína, ktorá je vyhradená pre obyvateľov miestneho domova dôchodcov, bezdomovcov a osoby bez známych príbuzných.

Moskva 23. júla (TASR) - Viacero hrobov na cintoríne v meste Jelizovo na ruskej Kamčatke padlo za obeť zjavne hladným medveďom, ktoré ich rozkopali v snahe dostať sa k jedlu. Medvede poničili na cintoríne dovedna sedem hrobov, ktorým odhalili rakvy a zdevastovali kresťanské kríže, informovala agentúra Interfax.

"V tomto čase medvede zvyčajne lovia ryby, tento rok však v okolitých riekach žiadne ryby nie sú," uviedol miestny predstaviteľ. "Ľudia nechávajú na cintorínoch jedlo na pamiatku zosnulých... Práve vôňa jedla zjavne prilákala predátorov," dodal.

Poničené hroby ležia v časti cintorína, ktorá je vyhradená pre obyvateľov miestneho domova dôchodcov, bezdomovcov a osoby bez známych príbuzných. Rozkopané hroby boli podľa Interfaxu vyhĺbené plytšie než odporúčaných 1,5 metra. Jedného z medveďov, ktoré na cintoríne vyčíňali, údajne úrady vystopovali a postrelili.