Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Medzi obeťami nehody na Lago Maggiore boli dvaja Taliani a Izraelčan

Na snímke, ktorú zverejnili talianski hasiči, vrtuľník pátra po nezvestných po tom, čo sa v búrke prevrátila turistická loď na talianskom jazere Lago Maggiore v severnom regióne Lombardia v nedeľu 28. mája 2023, pričom bola potvrdená smrť najmenej jednej osoby. Foto: TASR/AP

Médiá uviedli, že štvrtou obeťou bola 50-ročná Ruska, partnerka kapitána lode.

Rím 29. mája (TASR) - Medzi štyrmi obeťami nehody lode na talianskom jazere Lago Maggiore boli dvaja dovolenkujúci zamestnanci talianskej tajnej služby a jeden Izraelčan. V pondelok to oznámili miestne úrady. Médiá dodali, že štvrtou obeťou bola ruská občianka. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

Loď s 24 turistami na palube sa prevrátila v nedeľu počas náhlej veternej smršte neďaleko mesta Lisanza, približne 50 kilometrov severozápadne od Milána.

Hasiči najprv oznámili, že po prevrátení lode na južnom konci jazera vytiahli z vody tri telá. Neskôr vytiahli aj štvrté telo, ktoré sa nachádzalo v hĺbke 16 metrov blízko vraku. Podľa úradov už nie je nikto nezvestný.

Izraelské ministerstvo zahraničných vecí potvrdilo, že medzi obeťami bol občan Izraela v strednom veku. Ďalšími dvoma obeťami sú 62-ročný muž a 53-ročná žena. Obaja pracovali v talianskych tajných službách a pri Lago Maggiore dovolenkovali.

Médiá uviedli, že štvrtou obeťou bola 50-ročná Ruska, partnerka kapitána lode.

Podľa najvyššieho predstaviteľa samosprávy severotalianskeho regiónu Lombardsko Attilia Fontanu si 16-metrovú plachetnicu turisti prenajali.