Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Medzi zadržanými pre prípravu atentátu na Rajoelinu je aj Francúz

Andry Rajoelina, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Prezidentov poradca oznámil, že dvaja zo šestice zadržaných predtým pôsobili vo francúzskej armáde.

Antananarivo 23. júla (TASR) - Francúzsky občan je medzi šesticou ľudí zadržaných pre podozrenie zo spoluúčasti na príprave atentátu na madagaskarského prezidenta Andryho Rajoelinu, ktorý sa podarilo prekaziť. Informovala o tom v piatok agentúra Reuters.

"Jedným zo zadržaných je francúzsky občan, dvaja ďalší boli francúzsko-malgašskej národnosti. Zvyšní traja boli Malgaši," uviedol vo štvrtok minister verejnej bezpečnosti Rodellys Fanomezantsoa Randrianarison. Zadržaniu podozrivých predchádzalo podľa úradov niekoľko mesiacov trvajúce vyšetrovanie, píše Reuters.

Prezidentov poradca Patrick Rajoelina oznámil, že dvaja zo šestice zadržaných predtým pôsobili vo francúzskej armáde.

Úrad generálnej prokurátorky Madagaskaru vo štvrtok oznámil, že sa mu podarilo prekaziť pripravovaný atentát na prezidenta Andryho Rajoelinu. Generálna prokurátorka Berthine Razafiarivonyová zároveň prisľúbila objasnenie pozadia celého komplotu.

Ako pripomína AFP, policajné zložky tohto ostrovného štátu počas osláv dňa nezávislosti 26. júna oznámili, že prekazili pokus o atentát na svojho veliteľa, generála Richarda Ravalomanana, ktorý je zároveň pravou rukou prezidenta Rajoelinu.