Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Meloniová označila Maďarsko za vzor v podpore rodiny

Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán v úvode nového roka vystúpil na tlačovej konferencii pred zahraničnými novinármi, na ktorej hovoril o aktuálnych politických otázkach vo štvrtok 9. januára 2020 v Budapešti. Foto: EASYFOTO TASR – Ladislav Vallach

Orbána prijal aj taliansky premiér Giuseppe Conte a v rámci schôdzky európskych pravicových lídrov sa stretne aj talianskym opozičným lídrom Matteom Salvinim.

Budapešť/Rím 4. februára (TASR) - Politiku podpory rodiny a ochrany života, ktorú robí maďarská vláda premiéra Viktora Orbána, treba skúmať a prevziať, povedala v pondelok večer predsedníčka talianskej pravicovej strany Bratia Talianska (FdI) Giorgia Meloniová. Podľa internetového vydania denníka Magyar Hírlap sa Meloniová stretla s Orbánom v Ríme v rámci otvorenia konferencie Národný konzervativizmus.

Predsedníčka FdI označila za vzor Maďarsko tiež v otázke daňovej politiky a povedala, že aj tento fungujúci model treba aplikovať aj inde.

Meloniová povedala, že s maďarským premiérom nehovorili o vzťahu Orbánovej strany Fidesz k Európskej ľudovej strane (EPP), v ktorej členstvo Fideszu pozastavili, ale dodala, že ak by sa cesty európskych ľudovcov s maďarskou vládnou stranou prípadne rozišli, bola by rada, keby sa Fidesz pridal k frakcii Európskych konzervatívcov a reformistov (ECR).

Orbána prijal aj taliansky premiér Giuseppe Conte a v rámci schôdzky európskych pravicových lídrov sa stretne aj talianskym opozičným lídrom Matteom Salvinim.

(spravodajca TASR Ladislav Vallach)