Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Zahraničie

Meloniová pricestovala do Kyjeva, má navštíviť aj Buču a Irpiň

Talianska premiérka Giorgia Meloniová, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Popoludní sa má Meloniová stretnúť s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským.

Rím 21. februára (TASR) - Talianska premiérka Giorgia Meloniová pricestovala v utorok na návštevu Kyjeva. TASR správu prevzala z agentúry DPA.

Ukrajinský veľvyslanec v Taliansku Jaroslav Meľnyk návštevu označil za "ďalšie výrazné znamenie podpory pre Ukrajinu", píše agentúra ANSA.

Meloniová vyjadrila presvedčenie, že je jej povinnosťou opätovne na Ukrajine potvrdiť postoj talianskej vlády. "Som zvedavá a odhodlaná zistiť, čo títo ľudia potrebujú," uviedla.

Talianska premiérka navštívi aj mestá Buča a Irpin, v ktorých počas ruskej invázie ruskí vojaci zavraždili stovky civilistov. Popoludní sa má Meloniová stretnúť s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským.

Talianska premiérka sa v pondelok vo Varšave stretla s poľským prezidentom Andrzejom Dudom a premiérom Mateuszom Morawieckim. Telefonicky sa spojila s americkým prezidentom Joeom Bidenom, ktorý je na návšteve Poľska.

Biely dom uviedol, že témami rozhovoru bola spolupráca v oblasti podpory Ukrajiny. Biden podľa Bieleho domu Meloniovú očakáva na návšteve vo Washingtone.