Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

Meloniová: Taliansko je pripravené čeliť veľkým problémom

Na snímke nová talianska premiérka Giorgia Meloniová počas tlačovej konferencie po zasadnutí vlády v Ríme 31. októbra 2022. Foto: TASR/AP

Talianska premiérka sa v Bruseli stretne s predsedníčkou Európskej komisie Ursulou von der Leyenovou, predsedom Európskej rady Charlesom Michelom a so šéfkou europarlamentu Robertou Metsolovou.

Brusel 3. novembra (TASR) - Nová talianska premiérka Giorgia Meloniová vo štvrtok pred prvou cestou do Bruselu vyhlásila, že je "pripravená čeliť veľkým problémom" vrátane prebiehajúcej energetickej krízy v Európe. TASR správu prevzala z agentúry DPA.

"Hlas Talianska v Európe bude silný: sme pripravení čeliť veľkým problémom, počnúc energetickou krízou, spoločne pracovať na včasnom a efektívnom riešení s cieľom podporiť rodiny a podniky," napísala politička na sociálnej sieti Facebook.

Meloniová sa v Bruseli stretne s predsedníčkou Európskej komisie Ursulou von der Leyenovou, predsedom Európskej rady Charlesom Michelom a so šéfkou europarlamentu Robertou Metsolovou. Ide o jej vôbec prvú zahraničnú cestu.

Meloniová, šéfka krajne pravicovej strany Bratia Talianska (FdI), sa ujala funkcie premiérky 22. októbra. Je vôbec prvou ženou na čele talianskej vlády a zároveň prvou predstaviteľkou krajnej pravice na tomto poste od skončenia druhej svetovej vojny.