Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Merkelová koncom augusta navštívi Izrael

Nemecká kancelárka Angela Merkelová, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Úrad spolkovej kancelárky informoval o zahraničnej ceste do Izraela v deň, keď Angela Merkelová rokovala v Moskve s prezidentom Ruskej federácie Vladimirom Putinom.

Berlín 20. augusta (TASR) - Nemecká kancelárka Angela Merkelová navštívi koncom tohto mesiaca Izrael. Pôjde o trojdňovú návštevu, počas ktorej sa 29. augusta stretne s izraelským premiérom Naftalim Bennettom a ďalšími predstaviteľmi židovského štátu. V piatok o tom informovala Ulrike Demmerová, ktorá je zastupujúcou hovorkyňou spolkovej kancelárky. Správu priniesla agentúra DPA.

Merkelová sa okrem premiéra Bennetta stretne aj s izraelským prezidentom Jicchakom Herzogom a ministrom zahraničných vecí Jairom Lapidom. Okrem toho položí veniec v areáli jeruzalemského pamätníka holokaustu Jad vašem. Do Nemecka sa Merkelová vráti 30. augusta.

Úrad spolkovej kancelárky informoval o zahraničnej ceste do Izraela v deň, keď Angela Merkelová rokovala v Moskve s prezidentom Ruskej federácie Vladimirom Putinom. Merkelová po voľbách v Nemecku (26. septembra) odíde po 16 rokoch z funkcie.