Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Merkelová sa zrejme naposledy stretne s britskou kráľovnou Alžbetou II

Nemecká kancelárka Angela Merkelová počas virtuálnej diskusie so študentmi o budúcnosti Európy v Berlíne 28. júna 2021. Foto: TASR/AP

Okrem toho sa Merkelová v piatok – počas návštevy Spojeného kráľovstva – stretne aj s britským premiérom Borisom Johnsonom.

Londýn 30. júna (TASR) - Nemecká kancelárka Angela Merkelová sa v piatok na Windsorskom zámku stretne s britskou kráľovnou Alžbetou II. Pôjde zrejme o jej posledné stretnutie s britskou panovníčkou v pozícii kancelárky, keďže po septembrových parlamentných v Nemecku odchádza do politického dôchodku, informovali agentúry AFP a Reuters.

Merkelová stojí na čele nemeckej spolkovej vlády už 16 rokov, počas ktorých absolvovala viacero stretnutí s Alžbetou II.

Okrem toho sa Merkelová v piatok – počas návštevy Spojeného kráľovstva – stretne aj s britským premiérom Borisom Johnsonom. Očakáva sa, že na stretnutí budú hovoriť najmä o pobrexitových vzťahoch Británie a Európskou úniou a potrebe udržania otvorených hraníc medzi Írskom a britskou provinciou Severné Írsko, ktorá zostáva súčasťou jednotného trhu EÚ.