Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Zahraničie

Mesto Dnipro odolalo nočným náletom Ruska, uviedol gubernátor

Na snímke ukrajinskí vojaci 21. mája 2023. Foto: TASR/AP

Bezprostredne nebolo jasné, či explózie, ktoré hlásili z Dnipra, boli spôsobené priamo ruskými raketami, alebo ich zničením ukrajinskou protivzdušnou obranou.

Dnipro 22. mája (TASR) - Rusko zaútočilo v noci na pondelok na juhoukrajinské mesto Dnipro, potvrdili tamojší predstavitelia. TASR informuje na základe správy stanice Sky News.

Bezprostredne nebolo jasné, či explózie, ktoré hlásili z Dnipra, boli spôsobené priamo ruskými raketami, alebo ich zničením ukrajinskou protivzdušnou obranou. Serhij Lysak, gubernátor Dnepropetrovskej oblasti - ktorej je Dnipro administratívnym centrom - však v tejto súvislosti ocenil obrancov mesta.

Lysak na sociálnej sieti Telegram uviedol, že Dnipro "odolalo" nočným útokom a podrobnosti budú zverejnené "v pravý čas", cituje Sky News. Ukrajinské médiá podľa britskej spravodajskej stanice spresnili, že v Dnipre celkovo došlo k 15 explóziám a sirény leteckého poplachu tam zneli viac než 90 minút.

Britská veľvyslankyňa na Ukrajine Melinda Simmonsová na sociálnej sieti Twitter informovala aj o ďalších útokoch na hlavné mesto Kyjev, ku ktorým malo dôjsť v noci na pondelok; podrobnosti však neuviedol.