Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

Mestom Nova Kachovka v Chersonskej oblasti otriasla explózia

Ruský vojak hliadkuje v oblasti vodnej elektrárne Kachovka, prietokovej elektrárne na rieke Dneper v Chersonskej oblasti na juhu Ukrajiny, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Člen Chersonskej regionálnej rady Serhij Chlaň na Facebooku uviedol, že v Novej Kachovke bol zničený ruský muničný sklad.

Kyjev 12. júla (TASR) - Mestom Nova Kachovka v Chersonskej oblasti na Ukrajine, ktorého veľkú časť ovládajú ruské okupačné sily, otriasla v pondelok večer séria veľkých výbuchov.

Za posledné štyri dni ide už o druhú veľkú explóziu v tomto meste, kde sa nachádza dôležitá vodná elektráre. TASR správu prevzala v utorok od stanice CNN.

Člen Chersonskej regionálnej rady Serhij Chlaň na Facebooku uviedol, že v Novej Kachovke bol zničený ruský muničný sklad. "Mínus jeden ruský muničný sklad v Novej Kachovke. Prinášali, prinášali, hromadili, hromadili a teraz z toho majú v noci ohňostroj," napísal.

Chlaň nie je v súčasnosti v Chersone, tamojších obyvateľov varoval, aby nevychádzali von a nechodili k miestu výbuchu.

Ruská agentúra TASS uviedla, že v meste explodovali sklady s dusičnanom draselným, ktorý sa používa ako prísada do hnojív. Ako silné oxidačné činidlo je však tiež súčasťou munície a mnohých pyrotechnických výrobkov.

TASS, ktorá citovala Ruskom podporovanú regionálnu civilno-vojenskú správu ďalej uviedla, že bol poškodený trh, nemocnica a domy.

CNN upozornila, že príčinu výbuchov ani to, aké objekty boli zničené, nedokáže potvrdiť z nezávislých zdrojov.