Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

Meta buduje novú sociálnu sieť, môže byť konkurentom Twitteru

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Podľa medializovaných informácií by mala nová aplikácia od Mety fungovať na rovnakom protokole ako open-sourcová sieť Mastodon a malo by do nej byť možné prihlásiť sa cez Instagram.

San Francisco 10. marca (TASR) - Spoločnosť Meta, ktorá prevádzkuje sociálnu sieť Facebook, v piatok oznámila, že pracuje na vytvorení novej sociálnej platformy, ktorá má byť určená primárne na zdieľanie textov. Podľa agentúry AFP by šlo o konkurenta Twitteru, informuje TASR.

Sociálnu sieť Twitter prevzal vlani v októbri miliardár Elon Musk a odvtedy ju sprevádzajú výpadky, ale aj prepúšťanie zamestnancov a odchody inzerentov, ktorí sú nespokojní s nedostatočným dôrazom siete pri moderovaní príspevkov. Twitter však doteraz nemal žiadnu väčšiu alternatívu, a tak politici, celebrity ani veľké firmy nemali na výber a museli ostať na tejto platforme, uvádza AFP.

Spoločnosť Meta v piatok oznámila, že pracuje na vytvorení "samostatnej, decentralizovanej sociálnej siete na zdieľanie aktuálnych textov".

"Sme presvedčení, že tu je príležitosť na vytvorenie osobitného priestoru, kde tvorcovia a verejne známe osobnosti budú môcť zdieľať aktuálne príspevky o svojich záujmoch," vyhlásila Meta.

Podľa medializovaných informácií by mala nová aplikácia od Mety fungovať na rovnakom protokole ako open-sourcová sieť Mastodon a malo by do nej byť možné prihlásiť sa cez Instagram, ktorý tiež patrí firme Meta.