Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

Mexické úrady pátrajú po dvoch Austrálčanoch a jednom Američanovi

Na tomto obrázku z videa mexických bezpečnostných síl sledujú mužov na kontrolnom stanovišti v Ensenade v Mexiku vo štvrtok 2. mája 2024. Foto: TASR/AP

Austrálski súrodenci Jake a Callum Robinsonovci a ich kamarát z USA Jack Carter sú nezvestní od 27. apríla. Boli na výlete neďaleko pobrežného mesta Ensenada.

Mexiko 3. mája (TASR) - Mexické úrady vo štvrtok oznámili, že už takmer týždeň pátrajú po dvoch Austrálčanoch a jednom Američanovi. Trojica vyrazila surfovať do mexického štátu Baja California, ktorý je obľúbenou turistickou destináciou, no zároveň ho sužuje násilie kartelov. Informuje o tom TASR podľa správy agentúry AFP.

Austrálski súrodenci Jake a Callum Robinsonovci a ich kamarát z USA Jack Carter sú nezvestní od 27. apríla. Boli na výlete neďaleko pobrežného mesta Ensenada. Matka Austrálčanov na sociálnej sieti uviedla, že trojica nedorazila do plánovaného ubytovacieho zariadenia.

Úrady v štáte Baja California informovali, že v súvislosti so zmiznutím vypočúvali troch občanov Mexika. "Našiel sa biely pickup, ako aj ďalšie dôkazy," uviedla štátna prokuratúra. Dodala, že vyšetrovanie prebieha v spolupráci s americkým Federálnym úradom pre vyšetrovanie (FBI) a austrálskym i americkým konzulátom.

Štát Baja California je známy svojimi lákavými plážami. Ide však zároveň o jeden z najnásilnejších mexických štátov vzhľadom na činnosť miestnych organizovaných kartelov.

V novembri 2015 sa počas cestovania v mexickom štáte Sinaloa stali obeťou vraždy dvaja austrálski surferi - Dean Lucas a Adam Coleman, pripomína AFP.