Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Zahraničie

V Mexiku sa prevrátil kamión s migrantmi, najmenej 53 osôb neprežilo

O zranených migrantov sa starajú na kraji cesty pri prevrátenom kamióne, na ktorom cestovali neďaleko Tuxtla Gutierrez, štát Chiapas, Mexiko, 9. decembra 2021. Foto: TASR/AP

Šéf úradu civilnej ochrany v štáte Chiapas Luis Manuel Moreno povedal, že prevrátenie kamióna mohla spôsobiť jeho rýchlosť a váha nákladu.

Mexiko 10. decembra (TASR) - Najmenej 53 osôb prišlo o život a desiatky ďalších utrpeli zranenia po tom, ako sa vo štvrtok v štáte Chiapas na juhu Mexika prevrátil kamión s migrantmi. Informovala o tom agentúra AP.

Úrad mexického generálneho prokurátora oznámil, že na základe predbežných informácii prišlo o život 53 ľudí. Stav ďalších troch zranených osôb je vážny.

Nehoda sa stala vo štvrtok popoludní na cestnej komunikácii v mexickom štáte Chiapas. Videozáznam zhotovený na mieste nehody zachytáva mŕtvych a zranených migrantov na kope v prevrátenom návese kamióna, píše AP.

Šéf úradu civilnej ochrany v štáte Chiapas Luis Manuel Moreno povedal, že prevrátenie kamióna mohla spôsobiť jeho rýchlosť a váha nákladu.

Najmenej 49 migrantov prišlo o život a ďalších 40 utrpelo zranenia po tom, ako sa vo štvrtok večer na juhu Mexika prevrátil kamión, ktorý ich prevážal. Približne 200 migrantov vrátane mužov, žien i detí sa viezlo v návese kamióna smerujúceho z Guatemaly. Vodič stratil kontrolu nad vozidlom, ktoré sa následne prevrátilo na ceste. Na snímke telá obetí vo vreciach ležia pri ceste po nehode 9. decembra 2021.
Foto: TASR/AP


Mexický minister zahraničných vecí Marcelo Ebrard na Twitteri napísal, že medzi obeťami sú ľudia z rôznych krajín. Takisto vyjadril sústrasť s rodinami obetí.

Ľútosť a podporu rodinám obetí vyjadrili aj mexický prezident Andrés Manuel López Obrador a guatemalský prezident Alejandro Giammattei.