Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Mexický prezident sľubuje zlepšiť zdravotnú starostlivosť v krajine

Andrés Manuel López Obrador, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Zároveň vymenoval 10 záväzkov, pomocou ktorých chce chrániť osoby zraniteľné na COVID-19.

Mexiko 20. júla (TASR) - Mexický prezident Manuel Lopez Obrador sa v nedeľu zaviazal zlepšiť zdravotnú starostlivosť v krajine, ktorá má štvrtý najvyšší počet úmrtí na koronavírusovú chorobu COVID-19 na svete, informovala agentúra AFP.

"Chceme si pripomenúť tých, ktorí zomreli na následky ochorenia COVID-19 a poslať láskyplné bratské objatie ich príbuzným a priateľom," uviedol Lopez Obrador vo videu zverejnenom na sociálnej sieti.

Zároveň vymenoval 10 záväzkov, pomocou ktorých chce chrániť osoby zraniteľné na COVID-19, vrátane boja proti "chorobám spôsobeným hladom a chudobou", spustenia stálej kampane zameranej na podporu zdravšieho stravovania a životného štýlu, ako aj liečbu vysokého tlaku, cukrovky a obezity.

Počet potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom v Mexiku stúpol od soboty o 5311 na 344.224. Krajina so 127 miliónmi obyvateľov zaznamenala v nedeľu 296 nových úmrtí na ochorenie COVID-19, čím ich celkový počet dosiahol 39.184. Ďalšie podozrenia na úmrtia v dôsledku koronavírusu zvyšujú toto číslo na viac ako 40.000.

Celkový počet obetí koronavírusu v Mexiku je druhý najvyšší v Latinskej Amerike po Brazílii, ktorá eviduje 78.772 obetí.