Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Zahraničie

Mexiko zaznamenalo dosiaľ najvyšší denný nárast prípadov nákazy

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Mexiko ešte minulý týždeň vyhlásilo stav zdravotnej núdze a zaviedlo prísnejšie opatrenia v snahe spomaliť šírenie nového koronavírusu, ktoré budú v platnosti do 30. apríla.

Mexiko 7. apríla (TASR) - Mexiko zaznamenalo v pondelok dosiaľ najvyšší denný nárast prípadov nákazy koronavírusu. Námestník ministra zdravotníctva Hugo López-Gatell vyhlásil, že krajina naliehavo potrebuje nový zdravotnícky personál. Správu priniesla agentúra Reuters.

Počet potvrdených prípadov nákazy v Mexiku v pondelok vzrástol o 296 na 2439. Chorobe COVID-19, ktorú spôsobuje vírus SARS-CoV-2, v krajine podľahlo 125 ľudí.

López-Gatell na tlačovej konferencii upozornil, že Mexiko je v pomere zdravotníckeho personálu k počtu obyvateľov na chvoste krajín Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD).

Námestník predpokladá, že kríza v krajine sa bude v nasledujúcich týždňoch zhoršovať.

"Je to pre nás výzva. Potrebujeme prijať a vyškoliť veľké množstvo zdravotníckeho personálu," vyhlásil.

To najhoršie Mexiko podľa Lópeza-Gatella ešte len čaká.

"Počet prípadov bude rásť, tomu sa nevyhneme. Toto je chvíľa, keď musíme všetci zostať doma, pretože situácia sa bude zhoršovať," dodal.

Mexiko ešte minulý týždeň vyhlásilo stav zdravotnej núdze a zaviedlo prísnejšie opatrenia v snahe spomaliť šírenie nového koronavírusu, ktoré budú v platnosti do 30. apríla.

Tieto opatrenia v boji s koronavírusom obmedzujú počet ľudí, ktorí sa spolu môžu stretnúť na 50. Mexiko predĺžilo aj pozastavenie aktivít, ktoré nie sú nevyhnutné. Už predtým v krajine zakázali hromadné verejné podujatia.