Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Mexiko zaznamenalo rekordný denný nárast prípadov nákazy koronavírusom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V Mexiku sa od konca februára, keď tam zaznamenali prvý prípad infekcie koronavírusom SARS-CoV-2, nakazilo 282 283 ľudí a 33 526 infikovaných osôb doposiaľ nákaze podľahlo.

Mexiko 10. júla (TASR) – Mexiko včera zaznamenalo za predchádzajúcich 24 hodín rekordných 7280 prípadov nákazy novým koronavírusom a 730 úmrtí osôb, ktoré mali pozitívny test. Informovala o tom v piatok agentúra AFP s odvolaním sa na vyhlásenie mexického ministerstva zdravotníctva.

Podľa štatistiky ministerstva sa v Mexiku od konca februára, keď tam zaznamenali prvý prípad infekcie koronavírusom SARS-CoV-2, nakazilo 282 283 ľudí a 33 526 infikovaných osôb doposiaľ nákaze podľahlo.

„Nebezpečenstvo nákazy je stále vysoké, preto je nevyhnutné prijať liečebno-preventívne opatrenia, ktoré zabránia zvyšovaniu počtu prípadov," povedal na margo koronakrízy v Mexiku tamojší riaditeľ odboru epidemiológie mexického ministerstva zdravotníctva José Luis Alomía.

Z hľadiska počtu obetí nákazy je Mexiko piatou najviac postihnutou krajinou, keď vyšší počet úmrtí infikovaných osôb zaznamenali len Spojené štáty, Brazília, Británia a Taliansko.