Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Mexiko zaznamenalo rekordných 8438 nových prípadov nákazy

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V počte obetí na životoch, ktoré si vyžiadal nový koronavírus, je Mexiko štvrtou najviac zasiahnutou krajinou na svete.

Mexiko 24. júla (TASR) - Mexiko hlásilo vo štvrtok rekordných 8438 nových prípadov nákazy koronavírusom, ktoré pribudli za posledných 24 hodín. Okrem toho za tento čas zaznamenalo aj ďalších 718 súvisiacich úmrtí, informovala v piatok agentúra AFP s odvolaním sa na údaje tamojšieho ministerstva zdravotníctva.

V Mexiku dosiaľ celkovo zaevidovali 370.712 nákazy novým druhom koronavírusu a 41.908 súvisiacich úmrtí. Predošlý rekordný denný nárast tam zaznamenali 18. júla, keď pribudlo 7615 prípadov.

V počte obetí na životoch, ktoré si vyžiadal nový koronavírus, je Mexiko štvrtou najviac zasiahnutou krajinou na svete. V tomto smere ho predstihujú len Spojené štáty, Brazília a Británia.

AFP pripomína, že evidovanie nových prípadov i úmrtí môže trvať aj viac dní, v dôsledku čoho oficiálne štatistiky zaostávajú za skutočnými číslami.

Podľa údajov mexického ministerstva zdravotníctva spomedzi nakazených, ktorí zomreli, trpelo 43 percent aj hypertenziou (vysokým krvným tlakom), 38 percent malo cukrovku a 25 percent bolo obéznych.

Mexická vláda začala od 1. júna uvoľňovať epidemiologické opatrenia v určitých častiach krajiny.