Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

Michel: Marcový summit EÚ bude mať podobu videokonferencie

Na archívnej snímke sprava predseda Európskej rady Charles Michel a predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová. Foto: TASR/AP

Podľa nemenovaných diplomatických zdrojov sa rovnako prostredníctvom videokonferencie uskutoční aj zasadnutie Rady EÚ pre zahraničné veci a zasadnutie Rady EÚ pre všeobecné záležitosti.

Brusel 17. marca (TASR) - Tradičný marcový summit Európskej únie naplánovaný na 26. a 27. marca sa pre hrozbu koronavírusu uskutoční iba v podobe videokonferencie medzi premiérmi a prezidentmi členských krajín EÚ. Uviedol to v utorok večer predseda Európskej rady Charles Michel.

"Európska rada, ktorá sa mala konať na budúci týždeň vo štvrtok a piatok v Bruseli, sa neuskutoční. Opäť, aj na budúci týždeň, budeme mať videokonferenciu hláv vlád a štátov," uviedol Michel krátko po skončení utorňajšej mimoriadnej videokonferencie s lídrami 27 členských krajín.

Na videokonzultáciách, ktoré sa konali vo večerných hodinách, sa zúčastnila aj predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová.

Podľa nemenovaných diplomatických zdrojov sa na budúci týždeň, rovnako prostredníctvom videokonferencie, uskutoční aj zasadnutie Rady EÚ pre zahraničné veci (23.3.) a zasadnutie Rady EÚ pre všeobecné záležitosti (24.3.), ktoré pripravuje pracovnú agendu pre vrcholné stretnutia lídrov členských krajín Únie.




spravodajca TASR Jaromír Novak