Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Zahraničie

Michel odsúdil útok v Charkove, počet obetí stúpol na 14

Policajti zakrývajú mŕtve telo po tom, ako dve navádzané bomby zasiahli veľký obchod so stavebninami v Charkove. Foto: TASR/AP

Hypermarket Epicentr zasiahli v sobotu podľa ukrajinských predstaviteľov dve ruské navádzané bomby.

Brusel 26. mája (TASR) - Predseda Európskej rady Charles Michel v nedeľu odsúdil "krutý" útok Ruska na hypermarket v ukrajinskom Charkove, ktorý si vyžiadal najmenej 14 obetí. TASR o tom informuje podľa správ agentúr DPA a Reuters.

Hypermarket Epicentr zasiahli v sobotu podľa ukrajinských predstaviteľov dve ruské navádzané bomby. Na ploche 10.000 štvorcových metrov v dôsledku útoku vypukol rozsiahly požiar, ktorý sa neskôr podarilo uhasiť.

"Ruský útok na hypermarket v Charkove je krutý. Úsilie Ruska terorizovať ukrajinských civilistov v rámci agresívnej vojny proti Ukrajine je trestné," napísal Michel v príspevku na sociálnej sieti X.

Podľa predsedu Európskej rady je potrebné urýchlene pokročiť "v komplexnom riešení protivzdušnej obrany pre Ukrajinu". "Spoločne môžeme zastaviť brutálne útoky Ruska," dodal.

Počet obetí útoku na hypermarket v Charkove v nedeľu stúpol na 14, uviedli podľa agentúry Reuters miestni predstavitelia. Zranenia utrpelo viac ako 40 ľudí. Starosta Charkova Ihor Terechov informoval, že v čase útoku sa v hypermarkete nachádzalo približne 120 osôb.