Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Zahraničie

Migračná kríza v Európe je podľa pápeža len špičkou ľadovca

Pápež František. Foto: TASR/AP

František zároveň zopakoval svoju výzvu adresovanú rímskokatolíckym farnostiam, ktoré požiadal o prijatie rodín utečencov.

Vatikán 14. septembra (TASR) - Pápež František dnes varoval, že migračná kríza, ktorú v súčasnosti zažíva Európa, je len "špičkou ľadovca". Podľa pápeža je táto kríza poháňaná "nespravodlivým" globálnym ekonomickým systémom, ktorý núti státisíce ľudí, aby utekali pred vojnou a chudobou. Informovala o tom agentúra AP.

V rozhovore pre portugalskú katolícku rozhlasovú stanicu dnes František pripomenul, že v súlade s Bibliou cudzinci musia byť prijímaní, uznal však aj potrebu prijímania bezpečnostných opatrení.

"Je pravda, že 400 kilometrov od Sicílie existuje nesmierne krutá partizánska teroristická skupina, a tiež je pravda, že jestvuje nebezpečenstvo infiltrácie, " dodal pápež.

František zároveň zopakoval svoju výzvu adresovanú rímskokatolíckym farnostiam, ktoré požiadal o prijatie rodín utečencov. Vyhlásil tiež, že obe vatikánske farnosti si už vytypovali dve takéto rodiny, ktoré sa rozhodli prijať, pričom ostať budú môcť "tak dlho, ako bude chcieť Pán."