Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Migrantom v Maďarsku pripravili osobitný vlak do tábora

Migranti zo Sýrie, archívne foto Foto: TASR/AP

Kroky policajtov zoradených do kordónu a proti nim stojacich migrantov okolo stanice sleduje na mieste množstvo zahraničných a domácich novinárov.

Budapešť 2. septembra (TASR) - Maďarská polícia sa zrejme pripravuje vyčistiť okolie Východnej stanice (Keleti pályaudvar) od niekoľkých tisícok migrantov, ktorých nepúšťa na vlaky smerujúce do Nemecka a Rakúska. Podľa neoficiálnych informácií internetového vydania denníka Népszabadság na šiestej koľaji stanice je pripravený mimoriadny vlak na ich prevoz údajne do debrecínskeho zberného tábora.



Kroky policajtov zoradených do kordónu a proti nim stojacich migrantov okolo stanice sleduje na mieste množstvo zahraničných a domácich novinárov. Po istom čase policajný kordón cúvol, avšak je zrejmé, že poriadkové sily čakajú iba na vhodnú chvíľu, aby všetkých cudzincov začali legitimovať.

Policajti zatiaľ kontrolovali v okolí stanice iba menšie skupiny migrantov; niektorých posadili na vlak do tábora v Bicske, iných autami previezli na Západnú stanicu (Nyugati pályaudvar) a odtiaľ posielali do miest, kde sú zberné tábory.