Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

Militanti IS zaútočili pri ropných vrtoch, zabili deviatich vojakov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Pri raketovom útoku na konvoj pri ropných zariadeniach v provincii Dajr az-Zaur utrpelo zranenia ďalších 15 provládnych bojovníkov.

Damask 3. januára (TASR) - Deviati sýrski vojaci a bojovníci z radov ich spojencov zahynuli pri útoku džihádistov v oblasti ropných vrtov na východe Sýrie. Informovalo o tom v pondelok Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR).

Pri raketovom útoku na konvoj pri ropných zariadeniach v provincii Dajr az-Zaur utrpelo zranenia ďalších 15 provládnych bojovníkov, uviedla agentúra AFP.

Sýrska tlačová agentúra SANA napísala, že pri útoku militantov z organizácie Islamský štát (IS) na vojenský konvoj zahynulo päť osôb.

IS, ktorý svojho času ovládal rozsiahle územia v Sýrii a Iraku, stratil svoje posledné bašty pred takmer tromi rokmi, ale zvyšky jeho bojovníkov naďalej vykonávajú partizánske útoky. Od porážky samozvaného kalifátu pri takýchto útokoch zahynulo už 1800 sýrskych vojakov a spriaznených bojovníkov.

Džihádisti začiatkom decembra zaútočili na autobus vezúci robotníkov na ropné zariadenia v Dajr az-Zaure. Zahynuli pri tom desiati robotníci.