Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Militanti z Libanonu vystrelili na Izrael tri rakety, hlásia zranených

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Úrady spustili varovné sirény v blízkosti Kirijat Šmona. V posledných mesiacoch tam došlo k viacerým podobným incidentom.

Tel Aviv 4. augusta (TASR) – Tri rakety vypálili v stredu militanti z Libanonu smerom na územie Izraela. Izraelská armáda odpovedala delostreleckou paľbou. Bezprostredne neboli hlásené žiadne o škody alebo zranenia, informovala agentúra AP.

Televízna stanica Kešet 12 oznámila, že jedna raketa explodovala na otvorenom priestranstve a druhú zachytil izraelský obranný systém známy ako Železná kupola. Jedna z rakiet dopadla ešte pred izraelskou hranicou, uvádza agentúra AFP.

Úrady spustili varovné sirény v blízkosti Kirijat Šmona, mesta s približne 20.000 obyvateľmi ležiaceho v blízkosti libanonských hraníc. V posledných mesiacoch tam došlo k viacerým podobným incidentom.

Izraelské úrady predpokladajú, že rakety vystrelili palestínske skupiny operujúce z územia Libanonu, a nie militantná skupina Hizballáh. Je však nepravdepodobné, že by palestínske skupiny mohli v oblasti fungovať bez súhlasu Hizballáhu, poznamenáva agentúra AP.