Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 25. máj 2024Meniny má Urban
< sekcia Zahraničie

Rakúsky minister sociálnych vecí po lyžovačke s ťažkými zraneniami

Rakúsky minister sociálnych vecí Rudolf Hundstorfer Foto: www.sozialministerium.at

K nehode došlo v pondelok počas lyžovačky v horskom masíve Ötscher na juhozápade Dolného Rakúska.

Viedeň 30. decembra (TASR) - Rakúsky minister sociálnych vecí Rudolf Hundstorfer (63) je ďalším politikom v krajine, ktorý si pri lyžovačke spôsobil ťažké zranenia.

Ako vyplýva z informácií internetového vydania denníka Kronen Zeitung, ktoré prevzal i verejnoprávny rozhlas ORF, predstaviteľ rakúskej sociálnej demokracie leží vo viedenskej Všeobecnej nemocnici s podozrením na fraktúru panvy. Politika však podľa lekárov nečaká chirurgický zákrok, mienia ho liečiť konzervatívne, čo si vyžiada asi dvojtýždňovú hospitalizáciu. Svoje pracovné povinnosti mieni plniť dovtedy z nemocničnej postele.

K nehode došlo v pondelok počas lyžovačky v horskom masíve Ötscher na juhozápade Dolného Rakúska, a to bez cudzieho zavinenia, informovala ministrova hovorkyňa. Prvú pomoc poskytli ministrovi v nemocnici v mestečku Scheibbs.

Rýchle uzdravenie zaželali straníckemu kolegovi už spolkový kancelár Werner Faymann, ako aj výkonný šéf Sociálnodemokratickej strany Rakúska (SPÖ), exminister obrany Norbert Darabos. Svoje priania pripojili aj líder koaličného partnera - ľudovcov z ÖVP - vicekancelár Reinhold Mitterlehner, ba aj vedúci predstavitelia opozičných rakúskych politických strán.