Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Zahraničie

Ministri za Veci verejné českú vládu neopustia

Český prezident Václav Klaus (vľavo) podáva ruku šéfovi strany Věci veřejné Radkovi Johnovi (vpravo), uprostred český premiér a šéf strany ODS Petr Nečas, na stretnutí na Pražskom hrade v Prahe 21.decembra 2010. Foto: TASR/AP Photo/Petr David Josek

Veci verejné v utorok pôvodne oznámili, že ich ministri dnes podajú svoje demisie na zasadnutí vlády, ale s platnosťou až od 1. mája, čo však premiér odmietol ako vydieranie.

Praha 4. apríla (TASR) - Ministri za Veci verejné (VV) dnes demisie z českej vlády premiérovi Petrovi Nečasovi neodovzdajú. Oznámil to predseda strany Radek John.

Povedal, že podpísané demisie si zatiaľ ponechá u seba on a "o ďalších krokoch sa rozhodne na základe rýchlosti rokovania s premiérom Petrom Nečasom".

Podpredsedníčka vlády a podpredsedníčka VV Karolína Peake však svoju písomnú demisiu Johnovi neodovzdá. "Jediný, komu ju môžem odovzdať, je v súlade s ústavou iba premiér," citoval ju server novinky.cz.

Minister dopravy za VV Pavel Dobeš dnes dopoludnia na tlačovej konferencii oznámil, že demisiu vôbec nepodá, informoval v Radiožurnále Český rozhlas.

Veci verejné v utorok pôvodne oznámili, že ich ministri dnes podajú svoje demisie na zasadnutí vlády, ale s platnosťou až od 1. mája, čo však premiér odmietol ako vydieranie. Odkázal im, že ak podajú demisie, koalícia skončí. Znamenalo by to predčasné voľby, informovali české médiá.