Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Misia OSN: Malijskí vojaci z pomsty zabili 12 civilistov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Misia OSN uviedla, že 19. mája neznámi útočníci zastrelili malijského vojaka na trhu s hovädzím dobytkom. Ďalej informovala, že jeho spoluvojaci z malijského práporu opätovali útok.

Bamako 27. júna (TASR) - Misia Organizácie Spojených národov (OSN) v Mali uviedla, že vojaci, ktorí sú súčasťou regionálnej protiteroristickej jednotky, svojvoľne popravili 12 civilistov, pretože chceli pomstiť smrť jedného z nich. Informovala o tom v utorok agentúra AP.

Misia OSN v utorok uviedla, že 19. mája neznámi útočníci zastrelili malijského vojaka na trhu s hovädzím dobytkom. Ďalej informovala, že jeho spoluvojaci z malijského práporu spoločných jednotiek skupiny G5 Sahel opätovali útok a zabili civilistov.

Misia OSN svoju vyšetrovaciu správu odovzdala vláde Mali, ktorá však zatiaľ nereagovala.

Misia OSN v Mali uviedla, že je naďalej znepokojená porušovaním ľudských práv v centrálnom regióne, v ktorom operujú islamské extrémistické skupiny, čím nútia jednotky G5 Sahel a malijské vojenské jednotky vykonávať v súlade s medzinárodným právom v oblasti ľudských práv vojenské operácie a chrániť civilné obyvateľstvo.