Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Zahraničie

Pápež po kritike mjanmarskej vlády prijal líderku Aun Schan Su Ťij

Pápež František prijal 4. mája 2017 na súkromnej audiencii mjanmarskú líderku a nositeľku Nobelovej ceny za mier Aun Schan Su Ťij. Foto: TASR/AP

Mjanmarská vláda čelí medzinárodnej kritike za svoj postup voči moslimským Rohingom v Jakchainskom štáte, kde sa vládne sily údajne dopúšťajú rozsiahleho porušovania ľudských práv.

Vatikán 4. mája (TASR) - Vatikán a Mjanmarsko sa dnes dohodli na nadviazaní diplomatických vzťahov. Informovala o tom agentúra AP.

Podľa Vatikánu posilní nadviazanie diplomatických vzťahov "priateľstvo medzi oboma štátmi".

Stalo sa tak v deň, keď pápež František prijal na súkromnej audiencii mjanmarskú líderku a nositeľku Nobelovej ceny za mier Aun Schan Su Ťij.

Mjanmarská vláda čelí medzinárodnej kritike za svoj postup voči moslimským Rohingom v Jakchainskom štáte, kde sa vládne sily údajne dopúšťajú rozsiahleho porušovania ľudských práv, čo tamojší predstavitelia popierajú a vyhlasujú, že ide o operáciu proti povstalcom.

Prenasledovanie Rohingov v prevažne budhistickom Mjanmarsku odsúdil vo februári aj pápež František, podľa ktorého k nemu dochádza iba preto, že ide o moslimov.